Search
Search

اخوان الصفا و خلان الوفاء

نبذة عن كتاب اخوان الصفا و خلان الوفاء

شماره بازیابی: 104
شماره مدرک کتابخانه مجلس: ‭10-18106‬
زبان اثر: فارسی
عنوان و نام پديدآور: اخوان الصفا و خلان الوفاء [نسخه خطی]
تاریخ کتابت: 907ق.
قطع: وزیری. 10*20/5سم. 245گ. 17س.
يادداشتهاي کلي: اخوان الصفا در بمبئی (1305ق.)، انتخاب اخوان الصفا در لندن (1830م.)، خلاصه الوفا فی اختصار رسائل اخوان الصفا در لایپزیک (1883م.)، در کلکته (1812و 1846م.)، در مصر (1306و 1318و 1331ق.) چاپ شده است.
آغاز، آغازه، انجام، انجامه: آغاز:سپاس و ستایش آن خذایرا که واجب الوجود است و هرچه غیر ویست ممکن الوجودست…
يادداشتهاي مربوط به عنوان و پديدآور: این رساله تالیف یکی از علمای خراسان است و به طوری که ذیل نسخه دیگری که در این کتابخانه موجود است به تصریح خود نام او احمدبن اسماعیل است (حائری).
يادداشتهاي مربوط به مشخصات ظاهري اثر: نوع خط:نسخ.
تزئینات نسخه:دارای سرلوح. مجدول.
تنی چند از حکما در اواسط قرن 4ق. در بصره یا بغداد انجمن شدند و خواستند شریعت اسلامیه را از مفاسد نادانی‌ها و گمراهی‌ها منزه سازند، این مقصود از انضمام و اتفاق فلسفه یونان و آیین اسلام ممکن توانستی شد بنابراین از روی استقصاء و امعان نظر پنجاه و یک رساله تالیف کرده علوم طبیعی و ریاضی و فلسفی و الهی و عقلی را در آن جای دادند و رسائل مذکوره را (رسائل) اخوان الصفا نامیدند، از اعضای این انجمن نام چهار نفر معلوم است: 1- ابوسلیمان محمدبن معشر بستی معروف به مقدسی، 2- ابوالحسن علی بن هارون زنجانی، 3- ابواحمد نهری جوری، 4- زید بن رفاعه عوفی، بعضی جمعیت اخوان الصفا را از فرقه باطنیه دانسته و ابوحیان توحیدی را از اعضای این انجمن شمرده‌اند. اخوان الصفا به مجمل الحکمه نیز موسوم است چنان که در مقدمه این ترجمه ملخص ذکر شده: «و بعد از این بدانید که کتاب‌ها بسیار است و بیشتر بلغت تازی است و در آن کتاب‌ها هیچ حظی نیست مانند سرود اختران و کتاب نام بارخدای و مرزبان‌نامه و آن چه بذین ماند، و ما هیچ کتابی نیافتیم از آنچه در حکمت به کار آید که از ریاضی و منطقی و طبیعی جمله در وی باشد مگر دانش‌نامه و آن لفظی سخت مشکل است و بیشتر اشارت و بعضی رمز است و کتاب مجمل الحکمه مجموع است و لیکن همچنین مرموز است و در آن حشو بسیار است و ما یک دو جای دیذیم که این کتاب را بارسی نقل کرده‌اند و همچنان مرموز گذاشته و حوش به جای مانده پس چنین اتفاق افتاد که این ضعیف را فرمودند که این کتاب را به پارسی دری نقل کنذ هرچه حشو است از وی دور کنذ». اسم ناقل و مترجم دانسته نشد.
يادداشتهاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع اثر: ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه 1073.
يادداشتهاي مربوط به خلاصه يا چکيده: خلاصه رسائل اخوان الصفا. ترجمه فارسی، شامل ده رساله.
تاريخ: 20120818
محل و شماره بازیابی: 15412

بيانات كتاب اخوان الصفا و خلان الوفاء

اللغة

فارسي

العنوان

اخوان الصفا و خلان الوفاء

تعليقات

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

کتب ذات صلة

روابط التحميل

الرابط المباشر

شارک مع الآخرین :