انسجام اسلامی، آسیب ها و راهکارها

معرفي اجمالي :
کتاب انسجام اسلامی، آسیب ها و راهکارها ؛ نویسنده آن حیدرعلی میمنه و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوعات :
وحدت اسلامی ، همبستگی
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده در آن و یک پیشگفتار که مقدمه کتاب را توضیح داده است . و همچنین شامل پنج بخش ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل اول: کلیات؛
فصل دوم: ریشه ها و پی آمدهای اختلاف در سطح علما و اندیشمندان؛
فصل سوم: ریشه ها و پی آمدهای اختلاف در سطح ارباب سیاست؛
فصل چهارم: ریشه ها و پی آمدهای اختلاف در سطح شهروندان عادی؛
فصل پنجم: وظیفه رسانه ها برای تقویت انسجام اسلامی؛
گزارش محتوا :
ریشه اختلافاتی را که در سطح اندیشمندان و عالمان دینی، سیاست مداران و شهروندان عادی دنیای اسلام ظهور می یابد، باید در تطورات زبان شناسانه، وجود آیات متشابه، اختلاف در مبانی فکری و بی توجهی به جایگاه عقل و از همه مهم تر، توطئه ها و ترفندهای دشمنان بیرونی جست وجو کرد. این تفرقه ها و تشتت ها با پذیرش مرجعیت واحد، دعوت به عقل محوری در فهم کتاب و سنت، تغییر در نگرش ها و تشکیل نهادهای عامی برای گفت وگو تا حدود زیادی حل و فصل خواهد شد.
در این راستا باید برای آگاهی بخشی به مسلمانان و جلوگیری از دخالت اهل قدرت در نزاع های علمی همت گماشت. در همین زمینه، شناخت نقشه های اختلاف آفرین دشمنان و عوامل داخلی آنها بسیار اهمیت دارد.ریشه اختلافاتی را که در سطح اندیشمندان و عالمان دینی، سیاست مداران و شهروندان عادی دنیای اسلام ظهور می یابد، باید در تطورات زبان شناسانه، وجود آیات متشابه، اختلاف در مبانی فکری و بی توجهی به جایگاه عقل و از همه مهم تر، توطئه ها و ترفندهای دشمنان بیرونی جست وجو کرد.
این تفرقه ها و تشتت ها با پذیرش مرجعیت واحد، دعوت به عقل محوری در فهم کتاب و سنت، تغییر در نگرش ها و تشکیل نهادهای عامی برای گفت وگو تا حدود زیادی حل و فصل خواهد شد. در این راستا باید برای آگاهی بخشی به مسلمانان و جلوگیری از دخالت اهل قدرت در نزاع های علمی همت گماشت. در همین زمینه، شناخت نقشه های اختلاف آفرین دشمنان و عوامل داخلی آنها بسیار اهمیت دارد.
ناگفته پیداست که از دیرزمان، دشمنان اسلام به بزرگ نمایی اختلافات جامعه های اسلامی دامن می زنند و می کوشند شکاف های اعتقادی را روز به روز برجسته تر سازند. از این رو، هوشیاری در مقابل نقشه های مرموزانه آنها بسیار ضروری می نماید. باید توجه داشت که هیچ گاه تفاوت در مذاهب لزوماً به معنای اختلاف و ایجاد درگیری نیست، بلکه می تواند به شکوفایی هرچه بیشتر بحث های اعتقادی بینجامد. در این مسیر، رسانه ها برای ایجاد انسجام و وحدت اسلامی، نقش بسیار اثرگذاری دارند.
رسانه ها باید با یادآوری پی آمدهای منفی گسترش اختلافات و تبیین خطر به هدر رفتن امکانات و کاهش توان مندی های مسلمانان، قاطبه مسلمانان را به سوی برنامه های وحدت محور فرابخوانند و از تقویت هویت اسلامی و آثار و نتایج وحدت و همبستگی بیش از گذشته سخن بگویند.
پژوهشگر ارجمند، جناب حیدرعلی میمنه در این پژوهش کوشیده است با آسیب شناسی انسجام اسلامی، راهکارهای ایجاد وحدت و هم بستگی را ره توشه برنامه ریزان و برنامه سازان رسانه ملی سازد. با سپاس از تلاش های محققانه ایشان، امید است مورد بهره گیری بهینه قرار گیرد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.

انسجام اسلامي، آسيب ها و راهكارها
مشخصات كتاب:
سرشناسه: ميمنه، حيدرعلي، ۱۳۴۴-
عنوان و نام پديدآور: انسجام اسلامي، آسيب ها و راهكارها/ حيدرعلي ميمنه؛ ]تهيه كننده[ مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما.
مشخصات نشر: قم: دفتر عقل، ۱۳۸۸.
مشخصات ظاهري: 98 ص. ـ ـ (مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما؛ 1550)
شابك: 978-600-5563-52-8
وضعيت فهرست نويسي: فيپا
موضوع: وحدت اسلامي
موضوع: همبستگي
موضوع: همبستگي – – ايران
شناسه افزوده: صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهش هاي اسلامي
رده بندي كنگره: 1388 8الف97م / 233/5 BP
رده بندي ديويي: 482/297 س
شماره كتابشناسي ملي: 1942214
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:

رمز المنتج: bgh5673 التصنيفات: , الوسوم: ,
شارك الكتاب مع الآخرين

بيانات الكتاب

العنوان

انسجام اسلامی، آسیب ها و راهکارها

المؤلف

حیدرعلی میمنه جهرمی

ردمك

9786005563528

اللغة

فارسي

تصنيف مكتبة الكونغرس

1388 8الف97م / 233/5 BP

سنة النشر

1388

الناشر

مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

مجلد

1

المراجعات

لا توجد مراجعات بعد.

كن أول من يقيم “انسجام اسلامی، آسیب ها و راهکارها”

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *