Search
Search

دوازده امام و صلوات كبير

نبذة عن كتاب دوازده امام و صلوات كبير

شماره بازیابی: ‭2872/4‬
شماره مدرک کتابخانه مجلس: IR‭10-19984‬
زبان اثر: عربي
عنوان و نام پديدآور: دوازده امام و صلوات کبیر [نسخه خطی]
کاتب: میرزا علی فرزند احمد نواب.
نام خاص و کميت اثر: ص 151-160.
قطع: 11*17/5سم. 307ص. سطور: مختلف.
آغاز، آغازه، انجام، انجامه: 1الحمد لله رب العالمین حمدا ازلیا بابدیته و ابدیا بازلیته سرمدا باطلاقه متجلیا فی مرایا آفاقه… صلوات الله و ملائکته و حمله عرشه و جمیع خلقه من ارضه و سمائه علی سیدنا و نبینا اصل الجود و عین الشاهد و المشهود… .
2… صل و سلم علی سیدنا محمد صلوه و سلاما تتقبل له ادعائی و تحقق بهارجائی… و اسفرجبین صبح فی العیان آمین و سلام علی المرسلین و الحمد لله رب العالمین.
مرحوم سپهر درباره آن چنین نوشته: «این مکتوبات تا به این مقام مگر چند سطری از خطوط آقای میرزا علی ولد مرحوم میرزا احمد نواب که از شاهزاده‌های صفویه و با ما نسبت دارند می‌باشد در آن اوقات در طهران در خدمت مرحوم والدم لسان الملک کاشانی اعلی الله مقامه بود حرره الجانی عباسقلی بن المرحوم المذکور سنه 1303ق.» و از ص 49-106 به خط نستعلیق سپهر و مورخ 1282ق. است و در پایان این رساله این دو یادداشت از سپهر درباره این دفتر خاصه ش: 1 (ترجمه عوامل) حاضر نوشته شده:
الف. «امروز که روز سه‌شنبه سوم شهر شعبان المعظم لویت ئپل 1336 و مطابق عید مولود مسعود حضرت سیدالشهداء ارواحنا فداه می‌باشد و در این حوالی غروب آفتاب که از تحریر کتاب احوال حضرت امام علی نقی علیه‌السلام دست کشیدمی تا فردا به تجدید بپردازم در اطاق کتابخانه نظر به این نسخه افتاد که در آغاز عمر و سن طفولیت که مشغول خواندن درس بوده‌ام آنچه خوانده‌ام ترجمه کرده‌ام حرره الجانی عباسقلی مشیر افخم وزیر تالیفات سپهر ثانی». ب. «شکر خدای را که بعد از پنجاه و چهار سال به ملاحظه این نسخه که در پاره‌ای از خطوط ایام طفولیت بنده و پاره‌ای از خطوط دیگران است نایل شدم حرره عباسقلی سپهر 1336 و نیز شکر خدای را که در این شب سه‌شنبه سوم شهر شعبان العظم سنه 1339ق. که شب عید مولود مسعود همان بزرگوار است در همین کتابخانه نظر به این نسخه افتاد این چند کلمه به یادگار ثبت شد. حرره الجانی عباسقلی سپهر کاشانی، و نیز شکر خدای را که در این روز سیم ماه رمضان سنه 1340ق. به این نسخه نظر افتاد.
2. رساله 2 به خط نستعلیق خوش.
3. به خط نستعلیق.
4. به خط نستعلیق سپهر در 1297.
وی در پایان این رساله نوشته: هو الله تعالی این نسخه دوازده امام علیهم السلام و صلوات کبیر را که از منشآت طبع فرید دهره و وحید عصره شیخ اجل اوحد محیی‌الدین عربی است و تا به حال کمتر کسی به ملاحظه آن قادر و نایل بود مقرب الخاقان آقای میرزا مهدی‌خان همدانی سلمه الله تعالی که از صاحب منصبان بزرگ وزارت خارجه‌اند تحصیل و نسخ متعدد نوشته‌اند تا افاضه و استفاده آن عام باشد این بنده نیز از روی نسخه ایشان این نسخه را نگارش داده فی شهر شوال المکرم سنه 1197ق. حرره عباسقلی.
5. به خط نستعلیق و در پایان اشعاری به خط مرحوم بهار است.
نوع کاغذ:فرنگی الوان.
تزئینات جلد:مقوایی.
این صلوات منسوب است به محیی‌الدین عربی. عباسقلی خان سپهر در پایان این رساله نوشته‌اند: «این نسخه دوازده امام علیهم السلام و صلوات کبیره را که از منشآت… محیی‌الدین عربی است و تا به حال کمتر کسی به ملاحظه آن قادر و نایل بود…».
وضعیت استنساخ نسخه: خط نستعلیق و با چند قلم به این ترتیب: 1. رساله اول از آغاز تا ص 47 به خط نستعلیق.
يادداشتهاي مربوط به مشخصات ظاهري اثر: نوع خط:نستعلیق.
يادداشتهاي مربوط به نسخه موجود: 1از ص 121-129 و ص 161-168 سفید است.
يادداشتهاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع اثر: ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه 3898-3899.
يادداشتهاي مربوط به خلاصه يا چکيده: در پایان این دفتر دو رساله چاپی (رساله معاصر کبیره- مراثی سروش) افزوده شده است.
صحافي شده با: ترجمه عوامل مایه/ عباسقلی خان سپهر دراوانی 1047495
تاريخ: 20130618

بيانات كتاب دوازده امام و صلوات كبير

اللغة

عربي

العنوان

دوازده امام و صلوات كبير

تعليقات

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

کتب ذات صلة

روابط التحميل

الرابط المباشر

شارک مع الآخرین :