اللغة |
فارسي |
---|---|
العنوان |
وقفنامه |
شماره بازیابی: 5138/137
شماره مدرک کتابخانه مجلس: IR10-38618
زبان اثر: فارسی
عنوان و نام پديدآور: وقفنامه
تاریخ کتابت: قرن 11ق.
نام خاص و کميت اثر: ص 964-969.
قطع: 17*30سم. 1130ص. اندازه جلد: 24*38سم.
آغاز، آغازه، انجام، انجامه: آغاز:هو. حمد و سپاس و درود بیقیاس مالکی را که ممالک ربع مسکون را بجهت فایده حرث و زرع و غرس…
انجام:… فمن بدله بعد ما سمعه فانما اثمه علی الذین یبدلونه و علیهم لعنه الله و الملائکه و الناس اجمعین و الختم بالصلوه علی محمد و آله الطاهرین، مورخ 1054.
تزئینات نسخه:این مجموعه دارای فهرستی است با سرلوح زرین جدولبندی شده که در هر خانه از جدول مزبور نام یک کتاب یا یک رساله با قید شماره نوشته شده است، قبل از فهرست سه صفحه به خط شکسته نستعلیق زیر رسالهای نوشته شده که خارج از فهرست و تازهتر است ولی چون آغاز دفتر است شماره یک بدان اختصاص داده شد و کتابهای مجموعه اصلی از ش2 آغاز میشود.
نوع کاغذ:فرنگی.
تزئینات جلد:تیماج قهوهای.
نک: قابوسنامه ناصری.
وقفنامهای است که قریه معروف به حسنآباد واقعه در قری الاسافل شیراز به انضمام بستان مشجر رزی موسوم به ترکمانآباد با شرب آن از قناتی به همین اسم برای روضه منوره امامزاده سید امیر احمدبن موسی علیه التحیه و الثناء که واقع است در صدر محله للان از محلات شیراز. و تولیت این موقوفه را واگذار کرده است به ابیالمعالی محمدبن منصور بن محمدبن ابراهیم بن محمدبن اسحق الحسنی الحسینی السجادی الدشتکی و موقوفه را از اختیار خود خارج و تصرف وقف داده است و شرط وقف آنکه آنچه از وقف حاصل شود اولا عمارت رقبه و قنوات و عمارت بساتین بر همه مقدم دارند و آنچه باقی مانده متولی مزبور یعنی امیر صدرالدین به حق التدریس روضه مزبور تصرف فرماید و مدرس روضه احمدیه باشد.
این وقفنامه را سه تن از علمای وقت تسجیل نمودهاند به شرح زیر:
1. علی بن محمدبن علی بن محمدبن صاعد (بقیه تباه شده) فی شهر محرم سنه تسع و سبعین و ثمانمائه.
2. و یکی به امضای: الراجی عفو ربه یوم التلاقی علی الشهیر بالشریف الثانی غفرالله و لوالدیه و رحم…
3. جمال بن سراج بن اصیل و خود واقف نیز در صدر و حاشیه وقفنامه مزبور نوشته است کتبه الفقیر الی رحمه الله الدیان یوسف بن جهانشاه بن قرا یوسف نویان رحمهم الله.
او حاکم و والی فارس بود و پس از آنکه جهان شاه در سال 872ق. به دست اوزون حسن آق قوینلو کشته شد دو پسرش که یکی امیر محمدی و دیگری که همین یوسف باشد به دست اوزون حسن گرفتار اولی کشته و دومی کور گشت، بنابراین این وقفنامه در زمانی نوشته شده که یوسف فرزند جهان شاه از کار افتاده به حال کوری در شیراز یا جای دیگر سر میکرده است.
اما امیر صدرالدین دشتکی تا سنه 903ق. حیات داشته و در سال مزبور به دستور امیرقاسم پرناک حکمران ایالت پارس به شهادت رسیده و در بقعه منصوریه که از مستحدثات او به شمار میرود مدفون شده است امیر صدرالدین مزبور پدر غیاثالدین منصور است که او نیز دانشمند شناختهای است.
یکی از مسجلین میرسید شریف ثانی است که از نوادگان دختری میرسید شریف جرجانی است و در سال 906ق. که شاه اسمعیل اول صفوی به شیراز آمده در رکاب شاه اسمعیل بود و در جنگ چالدران کشته شده است.
وقفنامه
يادداشتهاي مربوط به مشخصات ظاهري اثر: نوع خط:نستعلیق.
يادداشتهاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع اثر: ماخذ فهرست: مجلد هشتم، صفحه 6283-6284.
يادداشتهاي مربوط به خلاصه يا چکيده: سواد وقفنامه یوسف بن جهان شاه بن قرا یوسف قرهقوینلو به تولیت حاج امیر صدرالدین محمد دشتکی پدر غیاثالدین منصور، مورخ سنه تسع و سبعین و ثمانمایه.
صحافي شده با: مجموعه [دارای 155 بخش]/ گردآورنده: شمسالدین محمدبن علی بن نعمتالله الخاتونی495968
موضوع (اسم عام يا عبارت اسمي عام): اسناد فارسی
تاريخ: 20150510
محل و شماره بازیابی: 166588
اللغة |
فارسي |
---|---|
العنوان |
وقفنامه |